fredag 18. mai 2007

KimS 10 største Liverpool øyeblikk. # 5

Mai 2001. Liverpool - Arsenal 2-1. Fa Cupfinale.

Denne vårsesongen er den beste tiden jeg har hatt som supporter. Ikke bare vant vi 3 titler, men det fløt over av spesielle kamper.

Liverpool ble i denne kampen rundspilt.. Etter ca 65-70 minutter med massivt press og to kjappe enorme sjanser til Arsenal kommer Jørgen med et glimrende utrop: "Dåkker score faen mæ aldri!!" Da gikk det ca 1 minutt før Arsenal scorte. Tidenes mest fortjente mål rett i nærheten av mitt første mål for Neverfjord for nesten 10 år siden. For oss var denne kampen over nå, vi hadde ikke skapt noe og virket lammet. Skuffende. Men... vi hadde Owen. 82 min spilt og frispark slås inn, litt klabb og babb før Owen får inn et volley spark, måååål. 1-1! På vår første sjanse i kampen. Det var en gal gjeng som spratt rundt på gulvet i legendariske Russedamsveien.

Og så.. Unntakstilstand! Ballen blir spilt langt opp i bakrom mot Owen. Han parkerer stopperne til Arsenal som om de hadde bly i skoene. Alene med keeper plasserer han ballen seksuelt vakkert forbi han og i lengste hjørnet! 2-1!! Owen vant gullet! Vi ligger i en haug på gulvet, alle unntatt Jørgen som av en eller annen grunn sprang ned trappa og reiv seg inn i stua til han som bodde nede..

Når dommeren blåste av befant vi oss alle, nå også Jørgen, fortsatt på gulvet. Og etter at jubelen la seg litt var det tårer i øynene hos alle mann. For et lag! For en mann! Rått!