tirsdag 15. mai 2007

KimS 10 største Liverpool øyeblikk. # 8

Mai 2006. Liverpool - West Ham. Fa-Cup finale

En merkelig fotballkamp. At det var lagenes siste kamp i fjorårets sesong var lett å se. Halvparten prøvde så godt de kunne med kramper og strekk og gud vet hva de alle slet med utover i kampen.

Liverpool var storfavoritt til denne kampen. Men som Arne Scheie sier, cup er cup. Og når påliteligheten selv, Carragher, lager selvmål midt i første omgang, da forstår vi fort at Arne kan sin fotball. West Ham pøser på, ikke mange minuttene etter går de opp til 2-0. Vi sitter og spøker med at vi tar de på straffespark og 3-3, slik som vi voldtok Milan året før. Cisse dukker opp og gir oss 2-1 til pause. Vi har trua.

Andre omgangen er ti minutter gammel da Kaptein fantastisk dunker inn utligningsmålet, 2-2! Så var ikke Adam lenge i Paradis, Reina blir lurt av et innlegg som selvfølgelig går rett i mål. Vi sørger. Resten av kampen er det lite futt i laget, spillerne daffer rundt, Gerrard orker ikke ta løp og er småskadet. Kampen er på overtid og vi har gitt opp. Ballen lempes inn i feltet av Riise, den blir headet ut av faresonen i retning Gerrard på drøye 30+ meter... PANG!!! Du syke satan! Den absolutt siste krampetrekningen. Gutten som for 5 minutt siden nesten ble erklært død. Unbefuckinglivable!

Ekstraomgangene er en eneste lang komedie, spillerne faller om som fluer med kramper. Spesielt Marlon Harewood på West Ham sliter. Etter å ha vært ute av banen til pleie skal han innpå igjen så stolt. To skritt innpå banen så snur han og hinker ut igjen... Like etter er han i feltet og får en kanonsjanse, hinkende står han og venter på ballen, han bommer. Komisk. Så komisk at Yngvar spratt opp av sofaen og sku etterligne episoden. Når Yngvar skal sparke "etter ballen" sklir han på det nyvaskede gulvet (jada neida, vi var ikke hos meg), faller ned i blant potteplanter med et brak. En fin liten pynteting faller ned på han og i gulvet og knuses.. KOMISK!!

Kampen går til straffesparkkonkurranse, og Liverpool vinner den. Så klart. Nok en minneverdig ettermiddag er unnagjort, og gutta sitter slitne igjen i sofaen og kan ikke fatte at det måtte straffer til enda en gang..