torsdag 17. mai 2007

KimS 10 største Liverpool øyeblikk. # 6

April 1996. Liverpool - Newcastle 4-3. Pr. League

Her har du kampen som hadde absolutt alt. En av de virkelig beste fotballkampene som har blitt spilt i Premier League. Og den satt jeg, Yngvar og Christian å så på en liten 20 tommers tv med elendige signaler på et loft på hytta i Stallogargo. Når familyen nede beveget seg ble signalene dårligere så de måtte pent bare holde seg i ro i 2*45 min.

Kampen starter i et forrykende tempo. Liverpool tar ledelsen etter bare 2 minutter ved Robbie Fowler. Hvem andre. 1-0. Kampen bølger frem og tilbake. Sjanser i begge ender. Og på den lille tven prøver vi å få med oss alt så godt vi kan. Ikke mange minuttene etter Fowlers mål er Newcastle der. Og før kvarteret er spilt har de puttet 2 mål bak en til tider svak Nintendo-James. 1-1 og 1-2. Resultatet står seg til pause, og vi er alle skjønt enige om at dette kan vi vinne. Vi har spilt veldig bra.

Om førsteomgangen var en severdig omgang, var andre omgang ca 1000 hakk mer underholdende og spennende. Liverpool fortsetter med vakkert en touch spill kjapt i angrep. Ti minutter er spilt da McManaman skjærer inn fra høyre, han finner Fowler og vips i mål. 2-2! Nå skulle vi ta Magpies. Iallefall i to minutter skulle vi det. Asprilla blir spilt igjennom, James er på skovtur utenfor 16 meteren og Asprilla setter ballen enkelt forbi. 2-3.

Nå satte Liverpool inn det siste giret. Sjansene kom. Og 20 min før slutt får McAteer lagt inn fra høyresiden. Der dukker Collymore opp og får foten på ballen. 3-3. Jubelen står høyt under det lave taket på loftet. Yngvar er nå bombesikker og uttaler noe sånt som at han vedder hundre millioner på at Liverpool vinner kampen.. Det var et veddemål vi burde tatt så det ut som, 90 minutter passeres og fortsatt er det 3-3. Men... Der er jo en Liverpool gud. Det vet vi. Rush og Barnes holder på å klabbe det til i det siste angrepet. Heldigvis er Barnes størst og ender opp med ballen. Han ser Collymore på kanten av sånn va 5 meteren. Ballen til Collymore, og ballen i mål! Stan the man Collymore! 4-3!! Tv bildene viser manageren til Newcastle, Kevin Keegan, synke ned bak reklameskiltene han satt bak. Og jeg sverger jeg kunne se håret hans bli gråere for hvert sekund. Just fucking awesome!

En fantastisk bra fotballkamp, som vi såg i en svært spesiell setting på et lite loft. Hadde egentlig ikke trengt å skrive alt dette mølet, det hadde vært mer enn nok å bare skrevet nyheten slik: 1-0, 1-1, 1-2, 2-2, 2-3, 3-3, 4-3!

Og for et spisspar vi kunne hatt om ikke Collymore hadde manglet hjerne, og Jarle Flo kunne latt være å klønetakle Fowler i en treningskamp!