lørdag 21. april 2007

KimS kraftig forbikjørt

I lengre tid har KimS vært innehaver av omegns største botsamling uten å miste lappen. Men nå når det har gått to år uten bøter *banke i bordet* så har bøtern naturlig nok stoppet opp og faktisk blitt utbetalt. Som ukronet sjefsbilbølle i familien følte Kim at det var på tide å kjøre pent, ingen ville uansett greie å ta hans ville summer igjen på mange mange år. Vel, i går ble han passert. Både i høyest enkeltbot og i samlet sum, såvidt. På tur hjem fra Tromsø i for stor fart, la oss kalle han for "Onkel Chris"..


"Onkel Chris" hadde vært på jobbmøte i Tromsø og som den skjettpysa han er tok han bilen fatt over fjellet. "Chris" har nemlig med årene blitt svært så kjerring når det snakkes om å sette seg i et fly. Uansett, han er altså på tur hjem i sin flunkende nye BMW da det fatale skjer. Mens han hører på DDE med den velkjente låta E6 spretter det noe gult ut på E6. Artig sammentreff, ikke sant. "Chris" trur først det er påskekyllingen som er på tur før han husker at påsken er over og bestemmer seg for å bremse ned. Hardt og bestemt. Det er selvfølgelig tante politi som er ute å leker.

"Chris" åpner vinduet klar for dommedag, han vet farten var alt for høy. Han mottok så to dårlige og en god nyhet. Og så en overraskende dårlig nyhet til.
Dårlig nyhet nr.1: Nei, det er desverre ikke bilbeltekontroll.
Dårlig nyhet nr.2: Farten du holdt var som du vel vet alt for høy, dette blir det bot av.
God nyhet: Men det var akkurat i grenseland så du mister ikke lappen, 2km/t mer og du ville blitt fotgjenger en stund.
Dårlig nyhet nr.3: Du vil få et forelegg på ikke mindre enn 7800,- for den harde høyrefoten din.

7800,- for å kjøre i 123km/t i 90 sonen. Norge er et sykt sykt land. Til sammenligningen ville det kostet 5 store mindre i Sverige for samme overtredelse..

Ingen kommentarer: